2014. november 29., szombat

Köret körítés


A héten a Lajos Mari - Hemző Károly szerzőpáros 99 - 33-as sorozatának köretekkel foglalkozó szakácskönyvét nézegettem meg. A mű pontos címe: 99 körítés és főzelék 33 színes ételfotóval

Szeretem a sorozatot, de ezt még nem olvastam. Tartalma körítésekre és főzelékekre osztva böngészhető. Milyen érdekes, az 1997-ben megjelent könyvben a cukkini szót még németesen, zucchini-ként használja a szerző! Pedig már akkor is népszerű zöldségnövény volt nálunk, vagy nem? A recepteket a megszokott gusztusos fotókkal és tördeléssel tekinthetjük meg. Egy oldalon többet is olvashatunk, de jól elkülönülnek a leírások. A receptek könnyen beszerezhető alapanyagokra épülnek, a szezonalitást is figyelembe véve. A könyv végén található Függelékben hasznos tanácsokat kapunk, és a rántás/habarás rejtelmei is feltárulnak.

 A paradicsomos lencse és a lyoni hagymás burgonya felkeltette az érdeklődésemet :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése