2015. április 11., szombat

Főzés gyerekekkel

Bizony, az Akadémiai Kiadónak is vannak szakácskönyvei! Új sorozatuk, a Konyhatudomány, már öt darabbal büszkélkedhet. Mint a sorozat neve is jelzi, a tudományosabb megközelítés dominál a könyveknél. Persze nem kell megijedni - mégis csak a nagyközönségnek szóló szakácskönyvekről van szó!


A héten Heston Blumenthal Főz a család - Nagy fogások kicsiknek is című könyvét vettem a kezembe. Nagyon meglepődtem: egyrészt egész kicsi könyv - komolyan, 19 cm "magas" -, másrészt nincsenek benne képek! Sőt megkockáztatom, hogy még recept sincs benne iszonyú sok. Beleolvastam, és a mi klasszikusunk, az Ínyesmester szakácskönyve jutott eszembe, mert annyira olvasmányos, jóval több mint receptgyűjtemény. Ez persze Heston Blumenthal-nál nem szépírói értelemben véve értendő, inkább a profi szakács és a több gyerekes, felelősségteljes családapa mondanivalója ez a könyv. Célja ugyanis megértetni a felnőtt emberekkel azt, hogy milyen fontos a gyerekek minőségi táplálkozása - beleértve az alapanyagokat, a közös főzést és az étkezést. 

Nagyon sok háttérismeretre és konyhatechnikai fogásra tehetünk szert a könyv által. Olvasgatni kell, vissza visszatérni hozzá.

Családosok előnyben. Viszem magammal olvasgatni a vonatra.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése